pers

IN DE PERS

 

Maerlant geeft geld aan Estron Runners

zo 5 nov 2017, 20:23 • 77 keer gelezen Actueel

 

Brielle - Vorige week donderdag overhandigden leerlingen van klas 2KB1 van het Maerlant in Brielle een cheque ter waarde van € 3015, -- aan vertegenwoordigers van het Estron Roparunteam uit Brielle.

Het is de opbrengst van de run-bike-run sponsoractie, die de school in juni van dit jaar hield. Zo'n 250 leerlingen van de tweede klassen van het Maerlant haalden toen tijdens de jaarlijkse schoolsportdag het beste uit zichzelf. Een uur lang waren de leerlingen actief in groepjes van drie. Telkens moest een van de drie hardlopen, terwijl de twee anderen meefietsten, klaar om af te lossen als bij een wisselpunt een fietser van de groep de loopbeurt over moest nemen.

Paintballen

Het ging erom zoveel mogelijk rondjes van het parcours af te leggen binnen de beschikbare tijd. De leerlingen van klas 2KB1 liepen destijds de grootste afstand en hebben een middagje paintballen met de hele klas gewonnen.

 

Bron: Voorne-Putten.nl

 

De tweedeklasleerlingen van het Maerlant fietsen en renden vorige week woensdag op hun sportdag 2900 euro bijeen. * Foto: Wil van Balen.

Run-Bike-Run Maerlant goed voor 2900 euro

za 1 jul 2017, 20:48

 

 

Brielle – Vorige week woensdag renden en fietsten de leerlingen van het Maerlant uit Brielle een bedrag van 2900 euro bij elkaar. Dit geld gaat naar het Roparunteam de Estron Runners uit Brielle, dat tijdens de pinksterdagen de Roparun inmiddels al succesvol heeft gelopen.

Via de Estron Runners komt het geld dan weer bij het uiteindelijke doel waarvoor iedereen die verbonden is aan de Roparun zich jaarlijks inzet: de verbetering van de kwaliteit van leven van terminaal zieke kankerpatiënten.

 

Run-bike-run

Voor zo'n 250 leerlingen van de tweede klassen van het Maerlant stond de jaarlijkse schoolsportdag vorige week in het teken van de run-bike-run: Lopen, fietsen en vooral elkaar steunen in het streven het beste uit zichzelf te halen. Gedurende een uur waren de leerlingen actief in groepjes van drie. Per toerbeurt liep er een hard, terwijl de andere twee meefietsen. Het ging erom zoveel mogelijk rondjes van het parcours af te leggen binnen de beschikbare tijd.

 

De cijfers

Na afloop logen de cijfers er niet om. De groepjes uit klas 2VG1 legden de meeste rondjes af, bij elkaar een afstand van 110 km met een gemiddelde snelheid van 12,55 kilometer per uur (!). Klas 2KB1 bracht het meeste sponsorgeld binnen: gemiddeld 30 euro per leerling.

Romy Boon uit klas 2BB1 bracht het meeste geld binnen: 225 euro.

 

 

BRON: NIEUWSLAND, 1 juli 2017

 

Bron: Groot Nissewaard 29-05-2017

Quiz levert kleine 600 euro op voor Estron Runners

 

9 oktober 2016 redactie Spijkenisse

 

Afgelopen vrijdagavond 7 oktober hebben de Estron Runners in samenwerking met IQuizzen een benefietquiz georganiseerd als team voor de Roparun. Het evenement vond plaats in restaurant Tasty in het centrum van Spijkenisse.

 

Veertien teams namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven op de diverse quizvragen. Uiteindelijk kon er maar één team met de overwinning vandoor gaan. De benefietquiz leverde in totaal 593,78 euro op de Estron Runners. In februari wordt er opnieuw een benefietquiz georganiseerd.

 

Volg Nissewaard Actueel ook op Facebook

Bron: de Meerbode

Bron: GrootNissewaard.nl

Bron: De Vonk

Bron: De Botlek 1 van 11 mei 2016

Rob in het magazine van SAVOSA

 

Sponsorloop

 

Vandaag hebben alle kinderen van onze school meegedaan aan de Sponsorloop. Deze werd georganiseerd door Roparun. De kinderen liepen zo veel mogelijk rondjes om geld in te zamelen. Het geld wat ze hebben opgehaald komt ten goede van mensen met kanker. Iedereen heeft zo hard gerend! Rode wangen en heel wat zweetdruppels hebben we gezien. Toen alle kinderen hun rondjes hadden gelopen was het de beurt van de juffen en meester. Deze hadden zich voor deze gelegenheid verkleed. Er waren dokters, zusters, een bruidspaar, een heks, een brancard, een rolstoel, een juf die het vliegtuig moest halen en nog veel meer vreemde types. Nu was het de beurt voor de kinderen om hun juffen en meesters aan te moedigen. Binnenkort vindt u de foto’s op de website die de fotomoeders hebben gemaakt.

 

Bedankt alle ouders, vrijwilligers die geholpen hebben bij deze actie!

 

 

Bron: website van de Jozefschool

 

De Estron Runners staan in het nieuwe magazine van Winkelhart Spijkenisse op pagina 20

 

Klik hier om het magazine in te zien

Collecteweek Roparun

ma 29 feb 2016, 7:31

 

BARENDRECHT - In de week van maandag 29 februari tot en met zaterdag 5 maart komen de collectanten van de Roparun langs de deuren. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Hierbij leveren mensen in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De teams zullen zich verspreiden over heel Barendrecht en wijk Portland gelegen in Albrandswaard. In Portland en in Carnisselande zal er aangebeld worden door de Estron Runners. In de wijken Nieuweland en Barendrecht centrum zullen de Lifelinerunners, team Melius, LPMW-Rrunners en Energieteam hun best gaan doen.

Jan-Paul stond met zijn verhaal op de site van de Roparun

Bron: Grootnissewaard.nl, 1 juni 2015

Bron: de Combinatie, 28 mei 2015

 

Bron: Voorne-Putten Nieuws 28 mei 2015

 

Bron: Voorne-Putten Nieuws 22 mei 2015

Bevrijdingsvuur ook in Nissewaard ontstoken

di 5 mei 2015, 15:15 | Actueel |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vuur is ontstoken. Foto's: René Bakker.

 

Spijkenisse – Om middernacht werd op het 5 Mei Plein in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken. Al sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei dit 'eeuwig brandende' nationale bevrijdingsvuur door estafette lopers vervolgens naar heel veel gemeentes in ons land verspreid.

 

Dit jaar brachten zo'n 5000 lopers de vredesvlam naar zo'n 200 gemeentes. Het team van de Estron Runners, dat in het Pinksterweekend aan de Roparun deelneemt, bracht dit jaar het vuur naar Nissewaard; al rennend werd een afstand van 120 kilometer afgelegd. De estafettelopers werden in het centrum van Spijkenisse ontvangen door wethouder Kees Dijkman. Op het plein voor de ingang van De Kopspijker ontstaken Gerard Mellaart van de Estron Runners en de wethouder samen, vanwege het slechtte weer een uur later dan gepland, het vuur.

 

In het stadscentrum zijn er vanmiddag allerlei kinderactiviteiten en muziek. Met een strippenkaart kan aan allerlei spelletjes worden deelgenomen. Een volle strippenkaart levert bovendien een lekkere traktatie op. De nationale start van de Dag van de Vrijheid vond in Vlissingen plaats; premier Rutte verrichtte de opening. Dit gebeurt ieder jaar in een andere provincie; dit jaar dus in Zeeland. In het hele land zijn 14 officiële bevrijdingsfestivals, waarbij zo'n 900.00 bezoekers worden verwacht. Vanwege het slechte weer zijn er ook evenementen verlaat begonnen of (tijdelijk) stilgelegd.

 

Bron: Groot Nissewaard

Bevrijdingsvuur onderweg naar Nissewaard

di 5 mei 2015, 9:47 | Actueel |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spijkenisse - Vannacht werd het traditionele Bevrijdingsvuur in Wageningen aangestoken. Van daaruit wordt het vuur verspreid over Nederland. De Spijkenissers Estron Runners brengen het vuur naar Nissewaard, ze verwachten om 13.00 uur te arriveren. Daar wordt het vuur op het pleintje voor de Kopspijker ontstoken, iedereen is welkom om getuige te zijn.

 

De traditie van het Bevrijdingsvuur gaat terug naar een groep mensen uit Eindhoven. Die haalde al in 1945 een vlam op in het Franse Bayeux in Normandië. Dat was de eerste stad die na D-day in 1944 werd bevrijd.

 

Het nationale Bevrijdingsvuur is dit jaar 'ververst' met een vlam uit het Engelse Portsmouth. Een groep veteranen uit de Tweede Wereldoorlog heeft de nieuwe vlam vorige week opgehaald in Groot-Brittannië.

 

Bron: Groot Nissewaard

 

Estron Runners ontsteken bevrijdingsvuur Spijkenisse

REGIO | 04 mei 2015 | Door Laura Timmermans, Dichtbijredacteur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPIJKENISSE - Het team van de Estron Runners brengt dit jaar het bevrijdingsvuur naar Spijkenisse. In het centrum van de stad ontsteken zij op 5 mei tussen 11.00 en 12.00 uur het vuur.

 

In Wageningen wordt al sinds 1948 in de nacht van 4 en 5 mei het bevrijdingsvuur ontstoken. Vanuit deze Gelderse leggen de Estron Runners 120 kilometer af om het vuur naar Spijkenisse te brengen. Net voor de klok van één uur ’s nachts wordt er gestart. Naar verwachting komen de lopers 5 mei tussen 11.00 en 12.00 uur aan in het centrum.

De loop van Wageningen naar Spijkenisse is tevens een oefening voor de Roparun. Eind mei vertrekken de Estron Runners naar Hamburg om vanuit daar naar Rotterdam te rennen en zo geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Bron: Dichtbij.nl

 

Bron: Algemeen Dagblad maart 2015

 

Bron: Dichtbij 9 maart 2015